Élelmiszer-összetételi adatbázisok és élelmiszerkörnyezet

Megjelent: 2024.05.27 14:12, Utolsó módosítás: 2024.09.13 12:42

Június 13-án a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) Élelmiszer-összetételi adatbázisok és élelmiszerkörnyezet címmel, akkreditált online szakmai konferencia keretében mutatja be az élelmiszer-összetételi adatbázisok kialakítását és széleskörű felhasználásukat a hazai és a nemzetközi projektek alapján. 

„A konferencia SZTKA – 20526/2024 nyilvántartási számon akkreditálásra került, a szabadon választható elméleti továbbképzés pontértéke 15 pont. 

Az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (Xl. 29.) NEFMI rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1. sz. melléklete értelmében, a továbbképzés elvégzése esetén az alábbi szakmacsoportokba tartozó szakdolgozók számára szerezhető meg a fenti pontszám: 

1. FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT, 
2. GYERMEK ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT, 
7. FOGÁSZATI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT, 
9. MOZGÁSTERÁPIA ÉS FIZIOTERÁPIA SZAKMACS 
12. VÉDŐNŐI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT, 
13. KŐZEGÉSZSÉGÜGYI ÉS NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKMACSOPORT, 
14. EGÉSZSÉGÜGYI MENEDZSMENT SZAKMACSOPORT, 
15. REHABILITÁCIÓS ÉS ÉLETVEZETÉST TÁMOGATÓ SZAKMACSOPORT, 
16. DIETETIKAI SZAKMACSOPORTOPORT,

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! 

Időpont: 2024. június 13., csütörtök, 9:30-13:30 
Helyszín: Online, TEAMS alkalmazás 
Jelentkezési határidő: 2024. június 11.

Tervezett program:

9:30-9:40

dr. Müller Cecília/ dr. Surján Orsolya

NNGYK

Megnyitó

9:40:10:00

Zámbó Leonóra

NNGYK

Nemzetközi élelmiszerösszetételi adatbázisok

10:00-10:20

Susovits Kitti

NNGYK

Élelmiszerösszetételi adatbázisok – módszertani megközelítések

10:20-10:40

dr. Sarkadi Nagy Eszter

NNGYK

Mire jók a márkaneves élelmiszer adatbázisok?

10:40-11:00

Guba Georgina

NNGYK

Reformuláció monitorozás: a Best ReMaP-WP5 munkacsomag eredményeinek bemutatása

11:00-11:20

Szünet

 

11:20-11:40

Zentai Andrea

NNGYK

Édesítőszerek használata a Magyarországon forgalmazott élelmiszerekben

11:40-12:00

Vörös Attila

FÉSZ

Élelmiszer-összetételi adatbázisok az élelmiszergyárók szemével

12:00-12:20

Dr. Friedrich László

MATE ÉTTI

Élelmiszer-összetételi adatbázisok az élelmiszertudomány szemével

12:20-12:40

Dr. Bíró Lajos

SE-ETK

Élelmiszer-összetételi adatbázisok felhasználása a gyakorlatban - tápanyagszámítás táplálkozási vizsgálatokban

 

12:40-13:00

Bakacs Márta

NNGYK

Első lépések –Nemzeti Online Élelmiszer-összetételi Adatbank létrehozása

 

13:00-13:20

Felkai Csaba

NNGYK

Nemzeti Online Élelmiszer-összetételi Adatbank-mintaelőkészítés és a laboratóriumi vizsgálatok

13:20-13:30

Zárszó

 






Kapcsolat: 
Hajdu Katalin, koordinátor 


Minden jog fenntartva © 2024 Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ
accessible